همه کارتریج‌های LTO یک کیفیت ندارند- کدام برند را انتخاب کنیم؟

برای کارتریج ذخیره‌سازی از نظر کیفیت برند محصولات، می‌توانیم بازار را به چهار گروه تقسیم کنیم.

البته وقتی درباره LTO صحبت می‌کنیم، صرفاً اسم روی جعبه مهم نیست. اصالت کالا، شرایط نگهداری، عمر کارتریج و نحوه تأمین هم می‌توانند مستقیماً روی اطمینان‌پذیری Media اثر بگذارند.

اما اگر بخواهیم از نظر برند و برای استفاده سازمانی در ایران دسته‌بندی کنیم، من این تقسیم‌بندی را منطقی‌تر می‌دانم:

گروه اول- Quantum و IBM

برای من این دو برند در بالاترین سطح انتخاب قرار می‌گیرند.

IBM سال‌هاست یکی از بازیگران اصلی فناوری Tape و عضو اصلی اکوسیستم LTO است و Quantum هم تمرکز بسیار جدی روی Tape Library، Backup و Archive دارد.

در پروژه‌هایی که اطلاعات اهمیت بالایی دارد، Archive بلندمدت مطرح است یا Tape Library به‌طور مداوم مورد استفاده قرار می‌گیرد، IBM و Quantum معمولاً اولین انتخاب‌های من هستند.

به زبان ساده:

اگر اختلاف قیمت منطقی باشد، برای داده‌های حساس ترجیح من Quantum یا IBM است.

گروه دوم- HPE

کارتریج‌های HPE هم محصولات بسیار خوبی هستند و در محیط‌های Enterprise سابقه طولانی دارند.

به‌خصوص اگر زیرساخت Tape سازمان بر پایه HPE باشد، استفاده از Media همین برند می‌تواند انتخاب کاملاً منطقی و مطمئنی باشد.

بنابراین HPE را پایین‌تر به معنی «ضعیف‌تر» نمی‌بینم- بلکه در دسته محصولات باکیفیت و قابل اعتماد Enterprise قرار می‌دهم.

اگر Quantum یا IBM گزینه‌های Top Tier من باشند، HPE را می‌توان یک انتخاب بسیار خوب و مطمئن دانست.

گروه سوم- برندهایی مثل Fujifilm و Sony

اینجا نکته جالبی وجود دارد.

شرکت‌هایی مثل Fujifilm و Sony خودشان سابقه و دانش بسیار جدی در فناوری Magnetic Media دارند. بنابراین نباید تصور کنیم چون نامشان کمتر از IBM یا Quantum در Tape Libraryهای سازمانی دیده می‌شود، الزاماً Media ضعیف‌تری تولید می‌کنند.

در صورت اصالت کالا، Generation مناسب و شرایط نگهداری درست، این محصولات هم می‌توانند انتخاب‌های خوبی باشند.

با این حال، در بازار ایران هنگام انتخاب آن‌ها بیشتر به موجودی، سابقه تأمین‌کننده و امکان تأمین مجدد همان Media توجه می‌کنم.

گروه چهارم- برندهای کمترشناخته‌شده و Mediaهای با منشأ نامشخص

اینجا قیمت معمولاً جذاب‌ترین بخش ماجراست.

اما Tape جایی نیست که من حاضر باشم صرفاً به‌خاطر چند درصد اختلاف قیمت، ریسک زیادی بپذیرم.

وقتی اطلاعات ممکن است چند سال روی یک کارتریج باقی بماند، باید سؤال کنیم:

• این Media واقعاً متعلق به چه سازنده‌ای است؟

• اصالتش قابل بررسی است؟

• چطور حمل و نگهداری شده؟

• تاریخ و Batch تولید مشخص است؟

• اگر بعداً به همان Media نیاز داشتیم، دوباره قابل تأمین است؟

و این موضوع برای بازار ایران اهمیت بیشتری پیدا می‌کند.

چون ممکن است یک کارتریج با برند بسیار معتبر بخریم، اما اگر شرایط انبارداری یا حمل آن مناسب نبوده باشد، بخشی از مزیت همان برند را از دست بدهیم.

بنابراین اگر بخواهم اولویت خودم را خلاصه کنم:

• Quantum / IBM → انتخاب اول

• HPE → انتخاب بسیار خوب

• Fujifilm / Sony → گزینه‌های معتبر با بررسی شرایط تأمین

• برندهای نامشخص → فقط با بررسی بسیار بیشتر

اما یک نکته از همه این‌ها مهم‌تر است:

کارتریج Original از یک تأمین‌کننده قابل اعتماد، بسیار بهتر از کارتریجی با لوگوی یک برند بزرگ ولی با اصالت و سابقه نگهداری نامشخص است.

در Backup و Archive ما در واقع کارتریج نمی‌خریم-

داریم محلی برای نگهداری یکی از باارزش‌ترین دارایی‌های سازمان، یعنی Data، انتخاب می‌کنیم.

#LTO #TapeStorage #Quantum #IBM #HPE #Fujifilm #Sony #Backup #DataProtection #EnterpriseStorage #Archive

به بالا بروید
Scroll to Top